Alles over het behalen van je VCA diploma

vca
0

Wat is VCA en waar staat VCA voor?

VCA is in het leven geroepen om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Het is daarom belangrijk dat niet alleen de werkgever maar ook de werknemer zich bewust is van de gevaren om zich heen. Wanneer je in het bezit bent van je VCA certificaat toon je aan dat je met oog op de veiligheid en gezondheid je werkzaamheden kunt uitvoeren. VCA staat dan ook voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

Waarom is het behalen van je VCA dilpoma belangrijk?

Het is belangrijk dat je je bewust bent van de veiligheid op de werkvloer omdat hiermee een groot deel van de bedrijfsongevallen voorkomen kan worden. Een bedrijfsongeval kan veel kosten met zich meebrengen voor het bedrijf of zelfs ernstig lichamelijk letsel veroorzaken bij jou of één van je collega’s. Wanneer je als medewerker of leidinggevende een VCA diploma hebt behaald ben je op de hoogte van relevante regelgeving op veiligheidsgebied. Je veiligheidsbewustzijn wordt hiermee vergroot en de kans dat je door onwetendheid betrokken zult zijn bij een ongeval wordt verkleind.

Veel van onze opdrachtgevers vragen dan ook personeelsleden welke in het bezit zijn van hun VCA diploma. Het is dan ook van grote waarde als je hiervan in het bezit bent. Wanneer je dit niet bent is dit niet direct een probleem, je kunt namelijk bij enkele van onze opdrachtgevers aan de slag zonder VCA certificaat maar wil je multifunctioneel worden ingezet? Dan is het van belang dat je je VCA certificaat gaat behalen.

Zo behaal je gemakkelijk je VCA certificaat!

Door het navragen bij collega’s en kandidaten die slaagden voor hun VCA certificaat hoe zij destijds hebben geleerd kunnen we jullie een aantal tips geven zodat je snel, gemakkelijk en met succes je VCA certificaat behaalt.

Lezen, leren en oefenen dat zijn de 3 belangrijkste punten.

  • Lees het boek door, leer de theorie en bestudeer de voorbeelden.
  • Maak aantekeningen uit het boek of markeer de belangrijke zaken direct in het boek.
  • Maak via een app op je telefoon of online via het internet verschillende proef examens.

Ben je niet in het bezit van een VCA boek of ben je in de veronderstelling dat je een oud boek in je bezit hebt? Wij lenen kopieën uit aan onze collega’s welke graag een boek willen gebruiken tijdens het leren. Zo bespaar jij kosten voor de aanschaf van het leerboek maar kun je je toch goed voorbereiden op het examen. Onderstaand kan je zien hoeveel vragen je krijgt, in welke tijd je deze moet beantwoorden en hoeveel vragen je goed beantwoord moet hebben om te slagen.

Basisveiligheid VCA examen (B-VCA-examen)
Examentijd: 60 minuten
Aantal examenvragen: 40
Je slaagt met: 28 correcte antwoorden of meer

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA examen (VOL-VCA-examen)
Examentijd: 105 minuten
Aantal examenvragen: 70
Je slaagt met: 49 correcte antwoorden of meer

Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU examen (VIL-VCU-examen)
Examentijd: 105 minuten
Aantal examenvragen: 70
Je slaagt met: 49 correcte antwoorden of meer

Waar kan je je VCA certificaat behalen?

Een VCA certificaat behaal je door het afleggen van een examen bij één van de examenbureau’s in jouw omgeving. De gemiddelde kosten hiervan zijn €100,00 wil je een dagcursus waarbij je alle benodigde informatie eerst klassikaal bespreekt en na afloop je examen maakt? Dan moet je denken aan een bedrag van €225,00. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, en graag je VCA certificaat wilt behalen dan is de mogelijkheid er dat wij deze kosten voor jou betalen. Uiteraard wel alleen als jij je stinkende best doet, en enorm gemotiveerd bent om aan de slag te gaan ;). Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Geef dit dan aan tijdens één van de gesprekken met onze collega’s, wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.