Schoonmaakmedewerk(st)er worden

schoonmaak blog 1
0

Schotgroep Services BV is gespecialiseerd in het werven en selecteren van schoonmaak personeel. Werken in de schoonmaak staat voor een baan met waardering. De werknemers en opdrachtgever zijn blij als jij bent geweest want zo kunnen zij aan de slag op een opgeruimde en schone werkplek. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt de job, schoonmaakmedewerk(st)er jou wel wat? Lees dan snel verder!

Wat doe je als Schoonmaakmedewerk(st)er?

Wanneer je aan de slag gaat in de schoonmaak ben je verantwoordelijk, samen met een team aan gezellige collega’s, voor het schoonmaken van diverse ruimten. Hierbij kan je denken aan het schoonmaken van;

  • Kantoren
  • Kantines
  • Was- en kleedruimten

Je maakt uiteraard gebruik van diverse materialen en apparaten die het werk een stuk gemakkelijker maken hierbij kan je denken aan speciale schoonmaakmiddelen, een stofzuiger, een dweil en een schoonmaak kar zodat je alle benodigde spullen in één keer kunt meenemen.

Werken in de schoonmaak

Als je aan de slag wilt in de schoonmaak heb je een flexibele baan met wisselende diensten, zo kan je aan de slag in drie verschillende ploegen ochtend, middag en avond. Op deze manier is de baan gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een druk gezinsleven.

Jij bent dagelijks bezig met het schoonmaken van bijvoorbeeld de kantines, kantoren en sanitaire voorzieningen op de locatie. De ruimte is spik en span wanneer jij deze verlaat, en dat zorgt voor dagelijks een zichtbaar resultaat waardoor jij met een tevreden gevoel de werkdag kunt afsluiten.  Naast de werkzaamheden die je uitvoert ben jij het aanspreekpunt voor de werknemers en opdrachtgever op locatie en het visitekaartje van ons bedrijf.

Zoals we al even kort vertelde ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Veel van onze opdrachtgevers zitten gevestigd in het Botlek, Maasvlakte, Europoort en Moerdijk gebied, je gaat dan ook aan de  slag bij grote bedrijven of raffinaderijen in deze gebieden.

Salaris en andere informatie

Wanneer je aan de slag wilt als schoonmaakmedewerk(st)er is het niet noodzakelijk dat je in het bezit bent van een diploma. Er is simpelweg geen opleiding voor de functie schoonmaak(st)er. Uiteraard zijn er wel cursussen te volgen die je alle kneepjes van het vak leren, maar als je het aan ons vraagt… Niets is zo’n goede leerschool als de praktijk. Je krijgt dan ook tijdens de inwerkperiode door een ervaren schoonmaakmedewerk(st)er of leidinggevende alle kneepjes van het vak uitgelegd zodat jij geheel zelfstandig de werkzaamheden kunt uitvoeren.

Het is in de schoonmaakbranche dan ook zeker mogelijk zonder diploma aan de slag te gaan of te solliciteren naar één van de openstaande vacatures, wel is het bij sommige opdrachtgevers verplicht dat je over een VCA certificaat beschikt. Ben je niet in het bezit van dit certificaat? Geen probleem! Het is bij een aantal opdrachtgevers mogelijk, een bepaalde periode, aan de slag te gaan zonder dit certificaat. Na deze periode is het wel noodzakelijk dat je in het bezit bent van dit certificaat, daarom raden wij altijd aan tijdens deze periode te leren voor het VCA examen zodat je daarna direct inzetbaar bent.

Het salaris van een fulltime schoonmaakmedewerk(st)er ligt rond de € 1.850,00  bruto per vier weken. Dit is op basis van het CAO Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf.

Vacatures

Op onze website staan momenteel diverse vacatures, zo ook de vacature ‘Schoonmaakmedewerk(st)er’. Wil jij aan de slag als schoonmaakmedewerk(st)er? Bekijk dan snel de vacature op onze website en solliciteer! Spreekt het werken als schoonmaak(st)er in een bungalowpark jou aan? Bekijk dan eens deze pagina.