Werken via een uitzendbureau? Doen!

werken bij
0

Veel van ons verkiezen een vaste baan of een baan met uitzicht op een vast dienstverband in veel gevallen boven een baan via het uitzendbureau. Wanneer je de vraagt stelt waarom? Dan krijg je vaak het antwoord; ik kies liever voor zekerheid want ik moet mijn gezin onderhouden en de huur/hypotheek toch ook betalen. Veel bedrijven kiezen de laatste tijd niet meer om direct een jaar contract of een contract voor onbepaalde tijd te geven. Het is in veel gevallen zelfs zo dat je een 7 maanden contract aangeboden krijgt incl. één maand proeftijd.

Wij als uitzendorganisatie moeten de sollicitant goed informeren en open zijn over de toekomstvisie bij de opdrachtgever en/of het uitzendbureau.  Bij veel van onze opdrachtgevers is het mogelijk om overgenomen te worden en een contract of een contract voor onbepaalde tijd te ontvangen. Naast dat een vaste baan via een uitzendbureau dus zeker wel mogelijk is, heeft het werken via een uitzendbureau nog veel meer voordelen. Werken via een uitzendbureau staat voor erg leuk en afwisselend werk en ze kunnen je veel bieden, zeker wanneer je nog niet zo goed weet wat je precies wilt doen.

Voordelen van het werken voor een uitzendbureau:

  • Via een uitzendbureau is de sollicitatieprocedure in veel gevallen korter, je kan snel starten met een nieuwe baan.
  • Je komt snel in contact met collega’s waardoor je een groot netwerk kan opbouwen.
  • Je krijgt de kans om meerdere bedrijven te leren kennen en verkennen.
  • Het salaris van een uitzendkracht is gelijk aan het salaris van een vergelijkbare functie in loondienst bij het bedrijf waar je werkt.
  • Indien nodig bied het uitzendbureau opleidingen op maat aan.
  • Uitzendbureaus zijn er om jou te helpen, adviseren en te ondersteunen.