Zero tolerance beleid

Zero-tolerance-alcohol-drugs
0

Bij onze opdrachtgevers geldt een ZERO TOLERANCE beleid als het gaat om het gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen omdat alcohol en drugs de gezondheid en het welzijn van de werknemers op het werk negatief kan beïnvloeden maar ook omdat het de veiligheid op de werkvloer niet ten goede komt.

Bovendien heeft het gebruik van alcohol en drugs een negatieve invloed op de productiviteit en de kwaliteit van het werk. Wij vinden het daarom ook erg belangrijk dat wij er zeker van kunnen zijn dat onze collega’s geen alcohol en of drugs gebruiken tijdens/ net voor werktijd. De opdrachtgever is namelijk bevoegd om een een alcohol en drugstest af te nemen bij alle personen welke zich op het terrein bevinden. Hierdoor is het ook mogelijk, wanneer je in je vrije tijd alcohol of drugs nuttigt, deze na een aantal uren na gebruik aantoonbaar is via deze test.

De regels op een rijtje

  • Het is verboden om bij het aanvang van het werk onder invloed te zijn van alcohol of drugs.
  • Het is verboden om op het terrein of parkeerplaats van de opdrachtgever in het bezit te zijn van alcohol of drugs.
  • Het is ten strengste verboden om op het terrein of parkeerplaats van de opdrachtgever alcohol of drugs te gebruiken.

Alcohol en drugscontroles op locatie

Op de terreinen van onze opdrachtgever worden dan ook alleen werknemers en inleenkrachten toegelaten welk niet in het bezit of onder invloed zijn van alcohol en drugs. Wanneer er uit de testen blijkt dat de werknemer wel onder invloed van één of meerdere van deze middelen is betekent dit dat je geen toegang krijgt tot je werkplek en ontzet kan worden van het terrein. Tevens kan in het bezit/ onder invloed zijn van alcohol en/ of drugs leiden tot het verbreken van je arbeidscontract.

Op de locaties worden dan ook regelmatig alcohol- en/of drugscontroles uitgevoerd. Bij de alcohol test wordt gebruik gemaakt van een blaastest en hieruit moet 0,0% alcohol promillage komen. Ben je bij één van onze opdrachtgevers aan de slag gegaan en blaas je geen 0,0% alcohol promillage dan volgt er een directe verwijdering van het terrein zonder loonbetaling. Je bent dan ook voor minimaal 2 maanden niet welkom op het terrein van onze opdrachtgevers.

Wanneer er een drugscontrole wordt uitgevoerd zal dit gedaan worden via een speekseltest. Binnen enkele minuten zal hiermee worden aangetoond of de persoon wel of geen drugs heeft gebruikt. Bij het positief testen op drugs zal je direct van het terrein worden verwijderd zonder loonbetaling. Ook zal je niet meer welkom zijn op het terrein van onze opdrachtgevers. Wanneer je in het bezit bent/ onder invloed bent van harddrugs doen veel van onze opdrachtgevers aangifte bij de politie.