De 5 beste sollicitatietips!

blog sollicitatietips werkenbijschotgroep.nl
0

Bij een sollicitatie is het heel belangrijk een goede eerste indruk achter te laten want een tweede gesprek is niet altijd vanzelfsprekend. En omdat veel kandidaten best een beetje zenuwachtig zijn is geven wij jullie graag 5 sollicitatietips!

TIP #1

Het belangrijkste van een sollicitatie is jezelf goed voorbereiden, en hierbij kan je aan verschillende dingen denken zoals;
– Informatie inwinnen over het bedrijf
– Het verzamelen van de benodigde documenten denk hierbij aan een CV of motivatiebrief. Sommige bedrijven vragen je vooraf een sollicitatieformulier in te vullen, vergeet deze dan ook zeker niet ingevuld mee te nemen.

Heb je al deze zaken op een rijtje dan kom je in ieder geval geordend en voorbereid over en bij de gene waarmee je het gesprek voert zal dit zeker als positief overkomen.

TIP #2

Wees jezelf en doe je vooral niet anders voor dan je bent. Natuurlijk is gepaste kleding, een verzorgd uiterlijk belangrijk maar draag je nooit een driedelig pak? Doe dit dan ook zeker niet met je sollicitatie! Draag waar je jezelf prettig in voelt, zo kom je zelfverzekerd over.

TIP #3

Het kan best zo zijn dat je in de vacature iets leest waar je niet aan voldoet, bijvoorbeeld een bepaald diploma/certificaat of het aantal jaren werkervaring. Laat een sollicitatie hier niet vanaf hangen want wie weet ben jij alsnog dé perfecte kandidaat voor de job. Komen zulke dingen in het gesprek naar boven dan kan je altijd zeggen dat je uiteraard bereidt bent om de benodigde certificaten wel te behalen en altijd bereidt bent ervaring op te doen van je collega’s. Toon in ieder geval de nodigde dosis enthousiasme, dat scheelt al de helft!

TIP #4

Kom op tijd. Liever een halfuur te vroeg dan een half uur te laat… Je kunt je in dat halfuur, onder genot van een bakje koffie of thee, altijd nog even kort voorbereiden op het gesprek en controleren of je alle zaken op orde hebt.

TIP #5

Kom je voor een opensollicitatie dan is het belangrijk in ieder geval te weten in welke branches het bedrijf werkzaam is en je weet welke functies bij deze branches horen. Het bekijken van de website is dan ook zeker raadzaam, vaak vind je daar genoeg informatie over het bedrijf, de branches en vacatures.

Solliciteren

Nu je weet hoe je het beste kunt solliciteren is het natuurlijk zaak om te gaan solliciteren. Via onze webiste www.werkenbijschotgroep.nl vind je diverse vacatures, informatie over onze branches en een online sollicitatieformulier. Het online sollicitatieformulier is te gebruiken om te reageren op één van de vacatures of een open sollicitatie te sturen. Door het digitaal invullen van het formulier komen je gegevens snel bij ons terecht en kunnen we contact met je opnemen over je sollicitatie.

Wil je direct solliciteren? Dat kan klik dan op bovenstaande link.