Persoonlijke hygiëne is belangrijk

hygiene
0

Wanneer je fysiek zwaar werkt uitvoert is zweten onvermijdelijk, daarom is een goede persoonlijke hygiëne erg belangrijk. Een goede lichaamshygiëne is niet alleen belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid maar ook prettig voor jezelf en je directe omgeving. Hygiene is belangrijk om je goed te voelen. Als je je niet gewassen hebt, na een dag hard werken, ruik je niet fris. Dit is niet prettig voor jezelf, maar ook niet voor jouw collega’s. Daarnaast ben je als collega op locatie het visitekaartje van ons bedrijf. Het is dus belangrijk dat je jezelf goed verzorgt.

Waarom is hygiëne op het werk belangrijk?

  • Door een goede hygiëne word je minder snel ziek, als jij en je omgeving schoon zijn, dan zullen er minder slechte bacteriën aanwezig zijn.
  • Door een goede hygiëne maak je jouw collega’s minder snel ziek, als jij schoon bent heb je weinig slechte bacteriën bij je. Je maakt op deze manier andere minder snel ziek
  • Een goede persoonlijke hygiëne is prettig voor andere en jezelf, als jij vies bent is dit niet prettig voor je collega’s of klanten. Ze kunnen ziek van jou worden, en daarnaast ruik je ook niet lekker. Het is prettiger voor jezelf en de mensen om je heen als je schoon bent.

Tips voor een goede persoonlijke hygiëne

  1. Neem iedere dag,tenminste 1 keer per dag, een bad of douche.
  2. Gebruik waar nodig deodorant, parfum of een ander lekker ruikend geurtje.
  3.  Was je handen voor en na toilet bezoeken of wanneer je iets te eten hebt genuttigd.
  4. Ben je verkouden of nies je vaak? zorg ervoor dat je een zakdoekje gebruikt.
  5. Draag iedere dag schone/ gewassen kleding.