Veiligheid op nummer 1, certificaten

certificaat blog 6 aangepast
0

Omdat veiligheid zeer belangrijk is tijdens werkzaamheden in de industrie is het belangrijk dat je in het bezit bent van de juiste certificaten. Ook wij als bedrijf zijn verplicht een aantal certificaten in ons bezit te hebben.

Wij zijn dan ook gecertificeerd op verschillende gebieden en waarborgen hiermee onze betrouwbaarheid naar onze werknemers en opdrachtgevers.

Welk certificaat heb je nodig?  


Omdat veel van onze opdrachtgevers grote raffinaderijen zijn in het botlek, Europoort, maasvlakte of moerdijk gebied is het belangrijk dat je beschikt over je VCA- certificaat.

De afkorting VCA staat voor Veiligheid- en gezondheidscertificaat, dit certificaat is gemakkelijk, met een beetje thuisstudie, te behalen. Voor het VCA- certificaat kan je, wanneer je bij ons staat in geschreven, een kopie van het leerboek ontvangen zodat je thuis kunt leren voor het examen. Het is ook mogelijk een dagcursus te volgen, daar krijg je binnen een dag alle benodigde informatie en maak je aan het einde van de dag een examen.

De naam van het certificaat zegt het al, het staat voor de veiligheid en gezondheid van jezelf en je collega’s tijdens werkzaamheden. Het programma helpt je erbij veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen, omdat je precies weet wat je moet doen wanneer zich iets voordoet.

Welke certificaten hebben wij?


Als uitzendorganisatie vinden wij het belangrijk dat onze werknemers veilig en gezond bij de opdrachtgever aan de slag kunnen. Wij plaatsen dan ook veel werknemers bij opdrachtgevers die certificering zeer belangrijk vinden.

Om bovenstaande reden hebben wij dan ook het VCU certificaat, de afkoring VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Het is bedoeld om al onze werknemers, die risicovolle werkzaamheden uitvoeren, de gelegenheid te geven deze werkzaamheden veilig en gezond uit te voeren. Wij zijn dan uit uitgebreid getoetst en gecertificeerd om in samenwerking met onze werknemers en opdrachtgevers te werken aan een betere veiligheid en gezondheidscultuur binnen onze organisatie.

Naast het VCA- certificaat beschikken wij over;

  • NBBU
  • VCA-P
  • -ISO 9001:2015

Ons huidige VCA- certificaat hebben wij opnieuw behaald op 11 juli 2017 en is geldig tot 2020. Wil je een kopie van dit, of één van onze andere certificaten inzien? Dat kan op de certificatenpagina op onze website.

Veiligheid op nummer 1


Niet alleen voor het werk in de industrie staat veiligheid bij ons op nummer 1, wij vinden veilig en gezond werken in iedere branche zeer belangrijk. Wij verschaffen dan ook aan iedere werknemer de nodige PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) hierbij kan gedacht worden aan;

  • Veiligheidsschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Veiligheidshelm
  • Overall
  • Handschoenen
  • Adembescherming

In onze vorige blog ‘veiligheid op nummer 1, PBM’s’ kan je veel meer lezen over de verschaffing en het gebruik van de juiste beschermingsmiddelen.